25 Şub 2016

DURUM GÜNCELLEME




Neden eskisi kadar blog gezip yorum yazmadığımı ve bloğuma gelen yorumları cevaplamadığımı soran 2-3 blogger oldu. Aynı şeyleri merak eden; ama soramayanlar için birkaç şey yazmak istiyorum.

Eskisi kadar blog gezip yorum yazmıyorum; çünkü içimden gelmiyor. Kimileriyle irtibatı koparmamaya çalışıyorum tabii. Nadiren de olsa bir şeyler yazıyorum onların yayınlarına. Bunun dışında bu blog ziyaretlerinin boyutlarını, sınırlarını kafasında netleştiremeyen; mevzuyu ille de sıkı fıkı arkadaşlığa, dostluğa dökmek isteyenler oluyor. Saygı duyuyorum onlara; ama ben bunu becerebilsem normal hayatımda yapardım. Arkadaş filan edinirdim ya da vaktiyle edinmiş olduklarımla ayrı gayrı düşmezdim. Olmuyor. İlla ki bir yerde tıkanıyorum. Bir yerde mutlaka kopuyor ipler. İnsan ilişkilerinde çok kötüyüm. Gerçek olan bu.

Bu yüzden biraz daha geride durmak istedim. Aslında daha önce de yazmıştım aynı şeyi. Bir süre böyle demiştim. Ne kadar sürer ya da hep böyle mi kalır bilmiyorum. Bildiğim, şimdilik böyle iyi.

Mesela karşılıklı blog tanıtımları vs oluyor. Bir işin içine ucundan kıyısından da olsa karşılıklı beklenti girdi mi benim kaçasım geliyor. İstiyorum ki beni okuyan ya da okunmamı öneren insan bunu severek yapsın benden bir şey beklediği için değil. Ben kimseden bir şey beklemiyorum çünkü. Ne blog desteği ne de arkadaşlık, dostluk anlamında. Bu mecrada sürekli tutabildiğim, tutabileceğim tek ilişki yayın okumak ve yorumlamak. Bu. Daha fazlasını beceremiyorum. İşler karışıyor, canım sıkılıyor, kafam bulanıyor. Gerek yok haliyle.

Bloğumdaki yorumları neden cevaplamıyorum? Aynı sebepten işte. İsteyen istediğini yazabilsin diye. Bugüne kadar kaç kişiyle ters düştüm de kaçıp gittiler sayamadım. Olayın içine ben girdim mi her şey tepetaklak oluyor. Sen niye öyle dedin, hayır ben onu kastetmedim, niye baştan savma yazdın vb diye çırpınacağıma, kalp kıracağıma ya da kalbim kırılacağına böylesi daha makul geldi. Güzel şeyler yazanlara teşekkür ederim, katılmadığım; ama yayımladığım şeyler yazanlara da teşekkür ederim. Kimseyle iyi ya da kötü herhangi türde bir ilişki kurmak istemiyorum. Ben yazdıklarımdan ibaretim. O kadarım. Bir damla bile fazlası olmaz benden. Olamaz.

Yani yorumları cevaplamamam kibirden değil. Aksine, yazılabilecek her şeye açık olmayı öğrenmek istemekten. Ama olur ama olmaz, bakalım.

Özetle, gerçekten yazmak istemedikçe bloglara yorum yazmıyorum. Bloğuma yazılan, yazılacak her şey için de teşekkür ederim.

19 yorum:

  1. seni bu konuda sonuna kadar destekliyorum. insan karşılık için değil iyi yazdığı için okunsun ister tabiki.

    YanıtlaSil
  2. Kimseylede iyi kotu bir iliski kurmak zorunda degilsin zaten. Bence dogru yapiyorsun sonucta blog bu sohbet sayfasi degil..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Yayımlanan her paylaşımı okumak zorunda olmadığımız gibi, okuduğumuz ve yazdığımız her yoruma da cevap bekleme lüksümüz olmamalı. Bunu tamamen blogcuya bırakmalıyız. Blogcu bir yazı yazmış ve paylaşmış, siz de okudunuz, eğer ilave etmek istediğiniz ya da paylaşmak istediğiniz bir husus varsa tensip buyurur yorum yazarsınız. Blogcu da yazdığınız yoruma cevap verir ya da vermez, karşılık beklemek zorunda değiliz.

    Benim anladığım kadarıyla blog paydaşlığı çok farklı bir kulvara çekildi. Birbirimizin yazılarını öncütlü okuyup, öncütlü yorum yazıyoruz. Aslında bu iş böyle olmamalıydı. Ama bu hale getirildi. Kimse aksini iddia edemez.

    Her neyse, bence siz çok güzel ve güncel bir konuya değinmişsiniz. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Ben de aynen böyle düşünüyorum.yorum yazdım cevap yazmadın diye düşünmek yersiz.

    YanıtlaSil
  5. Kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle davran. Dünya ya bi daha mı geleceksin sanki. Boşveeerr takma kafana :)

    YanıtlaSil
  6. Haklısın bir süre sonra soğuyor insan hem yorum yazmaktan hem de blogdan :( Çünkü zorunluluk gibi geliyor insana. Oysa ki ilgi alanlarımızı yansıttığımız kaçış noktamız bloglarımız ♥ Güzel bir yazı olmuş teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  7. hah tam bunlardan dolayı ben de karşılıklı şeylerin içine hiç girmiyorum. Senin bloğunu da çok seviyorum. İçeriğin dopdolu, zaman harcamaya değer görüyorum o yüzden beğenerek okuyrum. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. içten ve gerçeksin. içinden nasıl geliyorsa öyle yap gerisini boş ver. yazını yazmışsın eserini üretmişsin söylliceğini söylemişsin... yorumları cevaplasan ne cevaplamasan ne?

    YanıtlaSil
  9. geç te olsa doğru bi karar vermişsin. çeşit çeşit insan var, hepsi senin istediğin şeyleri söylemezki.

    YanıtlaSil
  10. @Adsız Şunu yazabilmek için uygun fırsat kollarken karnın epey ağrımış olmalı. Geçmiş olsun ne diyeyim.

    YanıtlaSil
  11. Adsız Söz Sanatı ne zaman böyle bişey istedi ki? Bu senin artniyetli bakışın canım. Gereken cevabı almışsın zaten.

    YanıtlaSil
  12. adsız senin hep içinizden geliyorsa yorum yazın gelmiyorsa yazmayın dediğini bilmiyor galiba. neyse boş ver böyle şeyleri, en büyük hayranlarından biriyim yazılarının. seninle gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
  13. Biz bllogger dostlarımızı olduğu gibi kaubl ederiz. Bazen paylaşım çok ilgimizi çeker, tekrar tekrar okur o paylaşımdan feyz alırız. Yorum yazarız. Fikir paylaşırız. Karşımızdakini küçültmek değil, onun iyi yönlerini kendimize örnek alırız. Bir yorumun hangi maksatla yapıldığı anlaşılır zaten. Blog ve edebiyat dünyasıan bir nefes veriyorsun. Bir değer olarak varsın zaten.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Fidan,cevap yazmadığını görüyorum bir süredir nedeninin bu yazdıkların olduğunu tahmin etmiştim ve içinden öyle geliyor demek ki diye düşünmüştüm.....

    YanıtlaSil
  15. Yapılan her yoruma cevap vermeyi bir vazife gibi görmeye başlayınca tadı da kaçıyor haliyle ama birine cevap verip diğerine vermeyince de başkaları kırılabiliyor. İnsanoğlu çok hassas. Bazen yorumu tamamen kapatsam mı diyorum ama takip ettiğim öyle bloglar var ve ben bazen "o yazı"nın altına cidden bir şeyler yazmak istiyorum. O yüzden bu da bir çözüm değil. Ne yapmalı bilemedim :(

    YanıtlaSil
  16. Ben de merak etmiştim ne yalan soyleyeyim. Blog senin karar senin laf düşmez

    YanıtlaSil
  17. Seni çok iyi anlıyorum. Bazen bende de oluyor aslında anlatmak istediğim çok farklı ama yorumlayan olayı nereye çekmiş. E şimdi kimseyi dr kırmak istemiyorum. Yüzyüze iletişim olmayınca yazıları herkes istediği yere çekiyor. Eleştirilere açığım sorun bu değil ama ahkam keser gibi olunca hoş olmuyor. Blog bu ben kendimce yaşadığını yazıyorum. Yanlışsa uyarın ama ötesine gitmeyin. Ben bunu sevdim ve yazdım kimseye zararım yok.
    Velhasıl eleştiri bana bir şey katınca mutlu oluyorum. Sırf eleştirmek adına olunca sitem ediyorum. Çok uzattım galiba...srvgilrt

    YanıtlaSil
  18. Ben yinede yorumlarını özledim :) Ama sana hak veriyorum. Yazılarını okuyorum çok güzel yazılar. :)

    YanıtlaSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *