31 Oca 2016

"TEK KİŞİLİK DEV KADRO"


Yunus bana bloğumda neden bir "aile" köşesi olmadığını sorduğunda ona hak vermekten kendimi alamadım. Biliyorsunuz ki sürekli, bazen de çok şiddetli hissederek yalnızlıktan yakınır; bu konuyla ilgili yazılar kaleme alırım.
O yalnızlık bambaşka bir yalnızlıktır. Bir insanın insana, insanlara olan ihtiyacının büyük bir açlığa dönüşmesinin, somut olarak doyurulsa bile psikolojik olarak daima guruldamaya mahkum oluşunun örneğidir. Yani evliyim. Çok sevdiğim, değer verdiğim ve dünyaya değişmeyeceğim bir insanla birlikteyim. Böyle baktığınız zaman yalnız değilim; ama bu yaşıma dek topluma adapte olamayışımın, bir yerlerde bir şekilde mutlaka sırıtışımın ve tükürülüşümün sonuçlarına bakıldığı zaman da yalnızım.
"İnsanlar" ihtiyacımın tamamını, şöyle söyleyeyim TAMAMINI karşılayan, karşılamaya çalışan ve sanıldığından daha başarılı olan kocam, sevgilim, arkadaşım, dostum, düşmanım, annem, babam, kardeşim, konu komşum, el alemim, hısım akrabam, sokakta birini bir tanıdığa benzetmek söz konusu olduğunda hem benzeyenim hem kendisine benzetilenim, hayatımı Milat gibi ikiye ayıran, ondan öncesini buzlu camdan bakarcasına görebildiğim, ondan sonrasını iliğime kemiğime dek "yaşadığım", bir gün kısmet olur da bir kızım olursa onun için şimdiden üzüldüğüm, çünkü sevmek için hep babası gibi bir erkek bekleyeceğini; ama bulamayacağını bildiğim... Hayatımın yıllarca kırmızı ışıkta bekletilmesini, bana kesilen haksız cezaları sonlandıran ve umuda, yaşama yeşil ışık yakıp yaktıran adam... 
Bu bloğun en sadık ve en özel okuyucusu. En yorgun olduğu anlarda bile, yazdığım her cümleyi pür dikkat okuyan veya dinleyen, beni kelimelere bile küstüğüm hiçlik tünelinden çıkarıp yeniden yazmaya teşvik eden... Bunu hala yapan... Bu bloğu benimle birlikte evlat gibi seven, gözeten adam burada neden bir aile kategorisi olmadığını sordu. Cevap veremedim; çünkü olmaması için hiçbir sebep yokken olmasını gerektiren çok şey var.
Bu yazı aile kategorisinin ilk yazısı, bu fotoğraflar da inşallah büyümesini istediğimiz ailemizin ilk fotoğrafları olsun.




















76 yorum:

  1. Kalbinden dökülen sözler kadar temiz, gözlerinizdeki ışık kadar parlak yarınlarınız olsun..
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. Fidan, eşine olan sevgini ve aşkını öyle güzel anlatmışsın ki söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Mutluluğunuz daim olsun. Ne güzel en azından yalnızlığını paylaşabildiğin ve herşeyin olan bir eşin var. O olmasaydı, yaşadığın yalnızlığın ne korkunç olabileceğini düşünebiliyor musun? Birçoğumuz hem sosyal hayatında hem de özel hayatında yalnızlığa mahkum yaşıyor ne yazık ki. Ne mutlu sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu zaman bu pencereden bakmayı unutsam da sonuna kadar haklısın. Bunu sürekli aklımda tutmaya çalışacağım. Yazdıklarımı beğenmene de çok sevindim ayrıca :) Teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
  3. Maşallah Kalemderi, Allah nazardan saklasın ve mutluluğunuzu daim etsin. Çok güzel bir köşe olacağına eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Kalem Kuklası :)

      Sil
  4. Yunus abi çok iyi düşünmüş, tabi niye aile köşesi olmasın:) Çok güzel görünüyorsunuz sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle dedim zaten, niye olmasın dedim :) Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  5. Bu sevimli çekirdek aileyi tanımak ne güzel. Mutluluğunuz sonsuz olsun canıım.

    Sevgiler eşine ve sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah :) Biz de teşekkür ederiz güzel sözleriniz için, sevgiler.

      Sil
  6. Çok güzelmiş.özellikle en çok, seni yazmak için ,teşvik etmesi.büysün aileniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o konuda gerçekten hakkı çok bende. Büyüsün ailemiz inşallah :) Teşekkür ederim mızıka.

      Sil
  7. Birbirinize çok yakışıyorsunuz. Rabbim nazardan korusun, bir ömür mutlu olun inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Dayanışma içinde olan güzel aileyi tanımaktan mutlu oldum. Birlikte sağlık ve mutlulukla nice uzun yıllara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Mehmet Bey, amin, inşallah :)

      Sil
  9. Bu yazını okuduğumda ne kadar onurlandığımı ve gururlandığımı anlatamam.Böyle düşünmen ne güzel kuzum benim. Kelimelerle bu denli güzel anlatman benim işimi zorlaştırıyor, benim sana olan hislerimi anlatmamı olanaksız kılıyor. Hayat arkadaşını seven her erkek böyle davranır destek olur diye düşünüyorum. Seni her şeyden ama her şeyden çok seviyorum. Aile köşesine gelince düşüncelerimi dikkate alman da çok hoşuma gitti:) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben söz diliyle anlatıyorum, sen hal diliyle anlatıyorsun :) Bence seninki daha zor ve daha değerli. Ben de seni çok seviyorum.

      Sil
    2. Her erkek öyle düşünmüyor malesef. Benim eşim mesela. Blogları ilgilendigimde kıskanıyor galiba. Hem benim adıma mutlu oluyor hem de fazla zaman ayıramıyorum istemiyor. Bazen gizli yazdığım oluyor:(( Eşim çok iyi bir insan. .

      Sil
    3. Bloga zaman ayırınca eşine kızan çok erkekler var yunus bey. Benim eşim gerginlik çıkarıyor mesela. Erkekler malesef sadece kendileri bir başarısı olsun yaptıkları olsun istiyor biraz kıskançlık var malesef.. Bu yüzden sizi tebrik ediyorum blogger eşinize destek olduğunuzdan dolayı.

      Sil
  10. Çok tatlısınız:) Şiiri de okumuştum ondan sonra Yunus bey'in yazdığı yorumları daha dikkatli okuyorum, çok hoşuma gidiyor yazıların altında konuşmanız. Sevginizin ömür boyu sürmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşleriyle bana destek oluyor sağ olsun :) İkimiz de çok teşekkür ediyoruz, sevgiler.

      Sil
  11. Sarmaşık ve Adil :))
    Çok güzelsiniz, pırıl pırılsınız.
    Adil zor olanı başardı. Gerçek aşkın gücünü görüyoruz burada. Sarmaşık'ın da en az Adil kadar aşkla ve sevgiyle dolduğunu görmek mutluluk verici :)
    Aşkınız sonsuza kadar devam etsin. Sağlıkla, huzurla, çocuklarınızla birlikte nice yıllarınız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederiz sevgili Zeugma :) Amin...

      Sil
  12. Ne güzel sözler, ne güzel fotoğraflar diye diye içimden bu yazıyı birden fazla okuduğumu farkettim :)) Mutluluğunuz daim olsun. İkinizde,çook uzaklara kadar hissedilen sevginizle çok güzelsiniz.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana :) Hislerimi yazıya dökebildiğimi görmek çok güzel. Teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
  13. Aaa! bak seen... demek Yunus Bey eşin... Hiç anlamamıştım doğrusu :) Du bi bakayım eşinin bloguna. Çok tatlısınız yaa :) <3

    Sevgiler her ikinize de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de çok tatlısınız :) Çok teşekkür ederiz, bizden de sevgiler.

      Sil
  14. Hem de aşçıymıışş :) Ben mi çok Fransız kalmışım yaa :)))


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta bir heves açtı bloğu; ama çok zaman ayıramıyor. Biraz da buraya yorum yazıp destek olmak için açmıştı :) Dünya mutfağı aşçısı evet. Yok hayır, ben daha ilk kez bu şekilde söz ediyorum. Fransız kalmadınız :)

      Sil
    2. Şimdi ikinizi de daha çok sevdim benn <3 :D

      Sil
    3. Biz de sizi seviyoruz, çok teşekkür ederiz :)

      Sil
  15. Mutluluğunuz daim olsun...lem gözlerden korusun rabbim. Ne güzel birbirinnni tamamlamak birbirinin tamamı olmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili anne güncesi :) Birbirini tamamlamak, birlikte "tam" olduğunu hissetmek gerçekten güzel.

      Sil
  16. Evli olduğunuzu bilmiyordum )) Ve de dünya mutfağı aşçısıymış eşiniz sanırım. Ne şanslı bir ailesiniz )) Mutluluğunuz sonsuz olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiiri görmüştünüz; ama tabii evli olduğumuzu nereden bileceksiniz :) Evet, dünya mutfağı aşçısı ve çok güzel yemek yapar :) Gerçekten şanslıyım. Teşekkür ederim, inşallah.

      Sil
  17. Mutluluğunuz büyüyerek daha da güzelleşsin....
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel şey mutluluk.
    Umarım mutluluğunuz daim olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Emre Bey, çok teşekkür ederiz :)

      Sil
  19. Esmer güzeli ;) Hem ayrı ayrı hem birlikte çok güzelsiniz. 41 kere maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakan gözler güzel :) Çok teşekkür ederiz, sevgiler.

      Sil
  20. Allah bir ömür boyu mutluluk versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin :) Çok teşekkür ederim Yağmur Tozu, sevgiler.

      Sil
  21. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Kendini gostwrmiyordun pek. Gerçi ben hiç gostermedim daha.. İyi olmuş bu aile kosesi. Nerede oturuyorsunuz peki. Bir kızım olsa diye başlayan cümle çok hoş. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Edebiyat içerikli bir blog yazdığım için gerek görmüyordum; ama Yunus bu fikri ortaya atınca neden olmasın dedim. Beğendiğine sevindim :)

      Sil
  22. Ne güzel bakmışsınız birbirinize, maşallah size :) Mutluluğunuz sonsuza kadar devam etsin. Hep böyle sevgiyle bakın birbirinize. Çocuklarınızla birlikte sağlıkla, huzurla dolu nice nice yıllarınız olsun. Sevgilerimle Kalemderi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler, ne güzel dilekler... İnşallah, amin. Çok teşekkür ederim sevgili ESİN :)

      Sil
  23. Bir eşi olmalı insanın!!!
    Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini,

    Tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu...

    Güven duymalı, her şeyiyle.

    Başını göğsüne koyup, huzurla uyuyabilmeli,

    Tüm düşüncelerinden arınmış olarak.

    Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı...

    Fidancığım,çok sevdim ben bu köşeyi... Ve Yunus'u öyle güzel anlatmışsın ki,başlık hele bayıldım,o senin kahramanın gerçekten...Yunus'u tanıdığım için ,yazdıkların hiç abartı değil bunu biliyorum,o çok çok iyi bir insan ...Ve siz birbirinizi öyle güzel bütünlüyorsunuz ki ...Büyüsün bu köşe :) özledim sizi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir gibi sözler :) Hocam az bile yazdığımı düşünüyordum; ama insanlar "Amma da abartmışsın." der diye kısa kestim :) Yine de siz tanıdığınız için bu şekilde teyit edince çok mutlu oldum tabii. Biz de sizi çok özledik, biliyorsunuz sizden ışık bekliyoruz :) Sizin programınıza uyarız, ben hastalık vs. olmadıkça kesin uyarım yani. Ne zaman isterseniz görüşürüz. İnşallah zamanla daha dolu ve anlamlı bir köşe haline gelir burası da. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil
  24. ikiniz de çok şanslısınız birbirinizi bulmuşsunuz.Herkese nasip olmaz bunu unutma. Birazda kıskandım galiba ama bende kötü niyet olmaz beni biliyorsun işte.. Mutluluklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. İnsan yaş aldıkça, olgunlaştıkça bazı şeylerin değerini daha iyi anlıyor. Seninkine kıskanmak denebileceğini bile sanmıyorum :) Aradığını, istediğini bulamamanın verdiği keder diyelim. İnşallah doğru zamanda doğru insanla senin de bir aile kategorin olur hayat yolculuğunda...

      Sil
  25. seni güzel bir mimle mimledim. Kadın demek . Lütfen sende yap, dikkat çekelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır, gelen mimleri mazeret belirterek yapmıyorum; ama bu konuyu es geçemeyeceğim. Dediğin gibi güzel bir mim, kanaması dinmek bilmeyen bir yara... O yüzden en kısa sürede yapacağım, teşekkür ederim.

      Sil
  26. Aşçılık... Oğlumun hayali.. Mutluluklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gerçekleştirir hayalini oğlunuz. Teşekkür ederim :)

      Sil
  27. Biz de sizlere muhabbet ve ünsiyetle iki cihan saadeti dileriz.

    YanıtlaSil
  28. Sevginiz daim olsun,ne güzel bakıyorsunuz birbirinize.İnsanın üzgün olduğu zamanlarda bakacağı böyle güzel fotoğrafları olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de fotoğraflarda genelde gülümseriz :) Mutluluğu kalıcı hale getiremiyoruz; ama en azından kalıcı hale getirebildiğimiz bir şeylerde "mutlu görünelim" diye. Çok teşekkür ederim sevgili sopianna :)

      Sil
  29. Çok kısa bir zamandır sizi takip etmemem rağmen uzun süredir tanışıyormuş hissi uyandırıyorsunuz bende :)
    Geçenlerdeki yazışmamıza da güzel bir cevap olmuş bu aile köşesi ;)
    Yine kelimelerle dans etmişsiniz gerçekten bu da bir sanat tebrik ederim. Hayat arkadaşınızı anlatım şeklinizi çok beğendim sevginiz daim olsun...
    Herşey gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hatta o kısa konuşmamızın etkisi olmadı dersem yalan olur :) Sizde tanıdık biri etkisi uyandırabiliyorsam ne mutlu bana... Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım onu; beğendiğinize çok sevindim. Teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  30. Anam neler kaçırmışım :)) Ben gezmelerdeyken yazmışsın iyi ki üşenmeyip geriye dönük okumuşum. Rabbim nazarlardan korusun. Mutluluğunuz daim olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, hiç kaçar mı senden :) Geriye döner yine okursun böyle ve çok da iyi edersin. O gezmelerin yazısını bekliyoruz senden de :) Çok teşekkür ederim iyi dileğin için. Amin.

      Sil
  31. Fikriye'ye aynen katiliyorum. Ben de neler kacirmisim misafirlerimle gezerken ve buralara ugrayamazken:)

    Yazdiklarini en cok merak ettiklerimdensin ve nedense ilk önce hemen senin blogunu incelemeye aliyorum döndügümde. Yine öyle oldu ve cok harika bir yaziyla karsilastim gelir gelmez:)

    Bak sana bir sey itiraf edeyim simdi. Tam sirasi cünkü:)
    Ben bloguna ilk girdigim siralarda, eski yazilarinda falan dolanirken (özellikle Kavgakiran'in ilk bölümlerinde) Yunus'un yorumlarina da rastliyordum hep (yorumlari okumayi da cok severim cünkü) ve esin oldugunu bilmiyordum o siralar henüz.
    Simdi, bazi yorumlarini okudukca, icimden "Allahallah... Bu Yunus bu kiza karsi bos degil galiba... " gibi seyler geciyordu icimden:)) Yani satir aralarindan hissediyordum sanki onun, diger yorumculardan farkli oldugunu, sana karsi farkli hissettigini ama hic birsey bilmedigim icin adlandiramiyordum tabii. Sonra zaman icinde ögrendikce, heh dedim, dogru tahmin etmisim:)

    Ne iyi etmis de öyle bir soru sormus Yunus sana, ne güzel olmus bu yazi. Umarim arada bir devami gelir. Malum, okuyucular özel yazilara bayilirlar (sanirim ben de öyle):)

    Okadar bloglar gördüm simdiye kadar, ama sanirim senin esin gibi esinin blogunu takip eden, ona yorumlar yazan, üstelik böyle de güzel, her satirinda ona olan sevgisini, saygisini ve hayranligini hissettiren yorumlar yazan bir ese ilk defa rastliyorum.
    Ve bu benim cooook hosuma gidiyor, hatta bazen bazi yorumlarda duygulaniyorum, gözlerim doluyor, gipta ediyorum.

    Benim esim de benim blogda yazmis oldugum "5 yil önce bugün..." yazima biraktigi yorumda beni cok sasirtmis ve cok mutlu etmisti. Ama ilk ve son oldu sanirim:)

    Allah nazardan korusun sizi ve mutlulugunuzu daim etsin. Nasil yakisiyorsunuz birbirinize... nasil da güzelsiniz...

    Sevgiden asktan bahseden yazilari neden bukadar cok severim ben? Neden bukadar duygulandirir beni? Sanirim bircogumuz icin böyledir.
    Icimi isitti bu yazin, resmen mutlu etti...cok tesekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoş geldin :) Yokluğun çok fark ediliyor. "Bu Yunus bu kıza karşı boş değil galiba" kısmına Yunus'la birlikte bir hayli güldük :) Canım nereden bileceksiniz evli olduğumuzu hiç söz etmemiştim ki :) Gerçi o senin söz ettiğin yorumları yazdığı sırada henüz evlenmemiştik. Nisan 2015'te evlendik. Çok teşekkür ederim ne kadar güzel şeyler yazmışsın. Hepsi Yunus'a gidiyor; çünkü gerçekten başka bir insan o. Yazdıklarımı dinler veya okur, yorumlar, blogla ilgili çene çalmalarımı dinler, fikir verir, yazabilmem için fırsat verir, ortam verir vs daha bir sürü şey... Amin, inşallah hiç ayrılmayız ve hep biz olarak kalırız...

      Enişteye söylesen yazmasını istediğini seni kırmayacağından eminim:) Ara sıra, fırsat buldukça yine yazar bence. Yoğundur, işi gücü vardır da ondan yazamıyordur.

      Kesinlikle, sevgi başka bir şey. Duygulandırmadığı biri varsa o, insan cinsinden değildir ne diyeyim... Teşekkür ederim değerli yorumun için. Tekrar hoş geldin, sevgiler.

      Sil
  32. Gazoz kapağındaki sırrı yeni çözdüm. :) Mutluluğunuz daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle dan diye yazmışım değil mi, çok özür dilerim... Bu yazıyı yazınca siz de görmüşsünüz, okumuşsunuz ve Yunus'u tanıyorsunuz gibi bir hisse kapıldım niyeyse :) Gazoz Kapağı da fena isim olmazmış hani:)) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  33. Güzel çift olmuşsunuz. mutluluklar

    YanıtlaSil
  34. Ne güzel düşünmüşsün :) Mutluluğunuz daim olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra bunu da cevaplamamışım :( Dönem dönem gelen yorumlara diyecek bir şey bulamıyorum, birkaç gün geçince de unutuyorum... Gerçekten şahsi değil, kim bilir kaç yorum var bu şekilde cevapsız kalan. Tekrar özür dileyerek teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Estağfurullah Fidan, sorun değil :) Benim de öyle cevap veremediğim yorumlar oluyor bazen.

      Sil
  35. Gözlerindeki ışıkta takılıp kaldım Fidan... Aslında senin çok kuvvetli bir ismin olsaydı diye düşündüm. Düşündüm de bulamadım. Belki ağır bir ismin olsaydı kaldırmak zor olabilirdi. Babam rahmetli ebcet hesabına göre koymuş isimlerimizi. İkişer ikişer. İkileri de birbirinden ağır. İsimlerimiz kadar kardeş sayımızı da düşünseymiş keşke diyorum :(
    Çoook yakışmışsınız. Allah nazarlardan korusun. Aile bir minik misafirle şenlenir dilerim :) Sevgiler kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşımdaki insandan gözlerime yansıyan ışık o :) Ben de kalabalık bir aileden geliyorum, doğru anladıysam bir ortak noktamız da bu. Kalabalık aile insanın ister istemez eksik yetişmesine neden oluyor maalesef. Çok çocuk yapmanın hiçbir olumlu tarafını göremiyorum, tabii olan olmuş geçen geçmiş artık Allah hiçbirinin eksikliğini vermesin :) 9 kardeşiz biz. Biz de bir yavrumuz olmasını çok istiyoruz, birkaç ay önce müjdeli haberi bloğuma yazmıştım, sonra birkaç gün içinde bedenimden kayıp gitti :( Daha yeniydi; ama yine de üzülüyor insan. Şimdi tekrar bekliyoruz, umarım en doğru zamanda bizim de ailemiz minik bir misafirle şenlenir :) Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *