18 Kas 2015

YAĞMUR BULUTU



Senin gözlerindeki bütün ışıklar böyle sırlı mı? Kirpiklerinin ucunda hep mi deniz yeşillenir? Parmakların direnenler gibi ölümüne ayakta mı senin? Hiç mi aralanmaz dudakların hep mi mühürlü? Senin gülüşünü kırk kapısı kırk kilitli zindanlara kim kapattı ki? Özlemin niye zehirli?

Senin doğduğun şehirde her şey senin kadar güzel miydi? En son kaça kadar otobüs vardı eve? Gecenin bir yarısı ölü bulunma ihtimali neydi insanın, ucuz bir otelde söylesene. Senin doğduğun şehirde her şey senin kadar güzeldiyse sen niye geldin?

Senin olmadığını düşününce içine bıçaklar saplanan bir sevdiğin var mı? Benim sen varsın. Babil'in asma bahçelerinde bir salkım üzüm olmak ister miydin sen? Ben sana bakacak idiysem isterdim. Kararsam da olurdu hani. Sararsam da solsam da. Düşüp parçalansam, çiğnensem de olurdu o zaman. Olurdu yeminle.

Senin sesinde ne var? Yardım çığlığı mı? Hüzün mü? Umut mu var? Hep yalnız kalmışların sakinliği mi? Alev mi var? Kor mu var? Senin sesini bu uzaklıklardan ben nasıl duyuyorum? Ve niye anlamıyorum ne var senin sesinde? 

Bilsen nasıl korkuyorum elime bıraktığın boşluklarından. Nasıl dolduramıyorum onları hiçbir şeyinle. Nasıl anlatamıyorum seni niye böyle sevdiğimi, böyle niye avarece gezindiğimi, yaşayan hiçbir şeyin ışık bulamadığı dehlizlerinde.

Oysa sabahlara benziyorsun, akşamla benzeyen hiçbir şeyin yok. Her halinden belli vahşeti, zulmü, kötülüğü bilmediğin. Sessizliğin bile hürmete şayan. Sen konuşunca, benim bütün iklimlerim, bütün mevsimlerim, cümle nüfusum susar. İçimde ne varsa hepsi aşka kesilir. Bildiğim, tanıdığım kim varsa küçülür kalır. Sen konuşunca Nuh Nebi’den kalma eşi yok bir dalga ayağa dikilir. Yıkar geçer ne varsa siyahın emrine amade duran. Çünkü beyazın tufan. Sen sabahlara benziyorsun, sana yalan söylemişler. Akşamla benzeyen hiçbir şeyin yok.

Senin, benim başımın üstünde yerin var yağmur bulutu. Yapraklarım, dallarım, tohumlarım suretine tutkun nicedir. Nicedir gölgenden başka evim yurdum yok. Çıldırdığın görülmüş şey değil ya, tufanında bile huzur kuşanırım ben. Savurduğun vaki değil, olur da rüzgarınla savrulursam ne sevinç. Göğümün en mavisinde yerin var yağmur bulutu, yeter ki göç etmesin kuşların. Yeter ki solmasın umudun içimdeki, yaprak yaprak, çiçek çiçek yeşerttiğim. Kalbi kalbimde çarpan tılsımlı varlık, hüznün baki olmasın yüzündeki, yeter ki.

Senin fırtınada kaçıp saklanacak bir yerin var mı? Benim sen varsın. Yenemediğim yoklukların, kıramadığım soğukların var. Kendi gövdesini sürüyerek kendi mezarına taşımış, yorgun ellerin var. Senin her şeyden çok sevdiğin bir derdin var mı bilmem. Bilmem senin üstüne titrediğin bir acın var mı. Benim sen varsın.

Senin doğduğun şehirde aşk, eskitilmiş, hor kullanılmış bir şey miydi? Yerden bir taş bulup gördüğün ilk cama küfür gibi fırlatmanın cezası neydi? Senin o taş gibi sımsıkı sarıldığın bir şeyin var mı? Benim sen varsın.

Ey tepeden tırnağa arzudan yapılmış ruh, yalnızlık da neymiş. Unutulmuşluktur artık bu senin olan. Unutturulmuşluktur. Kabulleniştir, kendini önce kendine unutturan. Ey büyülü hayal, dokunsam tuzla buz olacak ışık huzmesi. Ey çok derin bir yalnızlıkta imdat bile istemeden teslimiyetle boğulan sevgili çocuk. Bu en büyük küfürdür. Aşktır. Söyle hadi, senin uzaklaştıkça büyüyen bir düşün var mı? Benim sen varsın işte.

Senin doğduğun şehirde nikotin geceler tek başına mı yaşanırdı? Ortalık malı olmuş acılar varillerde mi yakılırdı? Kadınların ilanı aşk etmesi katiyen yasak mıydı? Sen o şehirde doğdun ve seni başka kentlere mi saldılar? Aptallar. Senin doğduğun şehirde her şey senin kadar güzel miydi? O şehir haritada hala ne arıyor ki, madem değildi?

Ruhumdasın. Ateşe tapan ilk insanın karmaşasıyla. Bir milattan önce kalıntısı kalbimin kenarını köşesini kemiren. Bilmediğim değilsin, bildikçe eğiliyorum huzurunda. Öğrendikçe, anladıkça tutuluyorum yangınına. Korkunla saygın sarmaş dolaş, sevildiğin, oluru yok, sözle anlatılamaz. Senin yana yana tapındığın bir ateşin oldu mu? Benim sen oldun. 

Çünkü, bilmiyordum yağmur bulutu. Bilmiyordum. Yağamazsan kalamayacağını bilmiyordum. Ben seni hep güneşli havalarda bekledim.

28 yorum:

  1. Romantik bir aşk düşündürüp hayal içinde düşlere yöneltip bitiş'de yağmur bulutuyla özdeşleştirmek
    sürpriz olmuş. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek cümlede yazının hoş bir özeti :) Beğendiğinize sevindim teşekkür ederim.

      Sil
  2. ''Nasıl anlatamıyorum seni niye böyle sevdiğimi'' '' Senin uzaklaştıkça büyüyen bir düşün var mı'' Ne kadar güzel cümlelerle soruyorsun.Her mısrada her paragrafında bambaşka dünyalar barındırıyor yazıların.Çok duygu yüklü bir yazı daha.Kalemine yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarımı benim cümlelerimi alıntılayarak yorumlamanı çok seviyorum :) Beğendiğine sevindim, teşekkür ederim.

      Sil
  3. "Bilmedigim degilsin, bildikce egiliyorum huzurunda"

    Yani... nasil desem, ne desem.

    Bir yagmur bulutuna övgü...

    Iste, Edebiyat öyle muhtesem birsey ki, en basit bir seyi öylesine delice, öylesine dramatik ifade edebiliyor ki, okurken costukca cosuyorsun, bogazin dügümleniyor , seni hic ummadigin sekilde, anlam veremedigin alemlere sürükleyip götürüyor...ve sen gözyaslarina hakim olamiyorsun. Kisaca: Etkiliyor!

    Evet evet.... su an yasadigim tam anlamiyla bu.

    Hayranim kalemine ve yüreginin diline:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumun yazıdan aşağı kalır hiçbir yanı yok :) Çok güzel, o kadar güzel ki büyük gururla birkaç kez okudum :) Teşekkür ediyorum, sevgiler :)

      Sil
  4. Başının üstünde yer edecek kadar büyük ve içten bir sevgi.... Her kelime sevgiyi, aitliği nasıl da güzel anlatıyor...Hissetmesi bile güzel olan bu duyguları her paragrafta takrar takrar yaşatan bir yazı...
    Kutlarım gerçekten "SÖZ SANATI"...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken hissettiklerimin okurken size geçmesi kadar güzel bir şey yok :) Sözlerinden, her satırı her duyguyu derinden hissettiğini anlıyorum. SÖZ SANATI'nı onurlandırdın :) Teşekkür ederim.

      Sil
  5. "Senin olmadığını düşününce içine bıçaklar saplanan bir sevdiğin var mı?" "Ben seni hep güneşli havalarda bekledim." cümleleri de beni etkiledi :) Sanırım şu anki ruh halime uygun.Benim için de önemli olan bu.Hayatımın sıradanlığında fark edemediklerimi edebiyat sayesinde fark etmem mutlu ediyor beni. Aracı oldunuz siz de. Teşekkür etmeliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu dünyamıza tercüman olan cümleleri severiz hepimiz. Bu cümleler de söylediğin gibi ruh haline uygun düşmüş ve sevmişsin, ne mutlu bana :) Uğradığın ve takdir ettiğin için ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. Söyleyecek söz bulamıyorum ki ben..Harika cümleler bunlar. Nasıl yazıyorsun hayranım sana. .Yazın aldı beni romantik bi aşk hikayesi yönetmenliğini yaparken bi de baktım karşımda bir bulut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler bunlar:) Hepimizin güneşli havalarda nafile beklediği bir yağmur bulutu var demek ki :) Dile getirebilmiş olmak çok güzel. Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  7. Ben de alıntı yapmak istedim yapamadım,çünkü her satırı çok güzel ve duygu yüklü....Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. O kadarını hak ediyor muyum bilmiyorum; ama yine de çok gururlandım yakıştırmanızdan... Teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  9. Güzel bir şeyler yazayım dedim, yorumlara baktım. Daha güzellerini söyleyemem diye susuyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu söylediğin oldukça güzel bir şey :) Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum... Sevgiler.

      Sil
  10. Bunu en güzel yazın ilan edebilir miyiz o halde?
    Bayıldım.
    İyi ki yazıyorsun. Kalemine, ruhuna sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim daha çok sevdiğim yazılarım var aslında. Onları bloğu ilk açtığımda aynı gün paylaşmıştım. Bu nedenle kimseye ulaşmadılar sanırım :) Olsun, sonuçta tüm yazılarım benim bebeğim gibi :)))) Tabii Yağmur Bulutu'nun sende hatta sizde ayrı yer edinmesi çok güzel, çok gurur verici. Teşekkür ederim bu güzel sözlerin için. Sevgiler.

      Sil
  11. Şu kpss dönemini bir atlatayım, özellikle onları okuyacağım sözüm olsun :). Her yazın birbirinden güzel zaten, ama bu yazı özellikle dokundu :).
    Sevgileeer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın :))) Bu inceliği düşünmen bile kafi, ne zaman fırsatın olursa o zaman okursun. Olmazsa okumazsın :) Emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alırsın inşallah...

      Sil
  12. Hüzünlü bir aşkın kelimelere bürünmüş halini okudum sayenizde;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimelere büründürebildiğime sevindim ben de:) Teşekkür ederim.

      Sil
  13. Okurken hissettiklerimi nasıl tarif etsem diye düşünüyorum.. Sanki yağmurlu havada yürüyordum, sanki kulağımda bir melodi vardı, ve senin güzel satırların <3 Yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur duydum sevgili Vintage Duygular... Yağmurlu havada yürürken güzel bir melodinin sana eşlik etmesi kadar güzel bir his yok bence :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Edebiyat blogları ile karşılaşınca mutlu olmanın yanında elbette izleyici de olmadan edemiyorum.

    Öykü, anı, deneme, gezi yazıları ile yalnızca kendi çektiğim fotoğraflardan oluşan blogum www.acemidemirci.blogspot.com adresine ben de beklerim.

    Öykülerin kesişmesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz :) Ben de ziyaretinizden dolayı çok mutlu oldum ve bloğunuzu izlemeye aldım. Görüşmek üzere :)

      Sil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *