15 Nis 2016

DÜŞKIRAN-10

                                                                GERÇEKÇİ OL



Eski edebiyat dersinin en sıkıcı anında geldi "Seni seviyorum." mesajı. Ekrana bakakaldım. Beni sevecek kadar tanımıyordu henüz. Belki de başkasına yazacakken yanlışlıkla bana yazmıştı.
Derken düşüncelerimi okumuşçasına bir mesaj daha geldi: "Seni seviyorum."
Ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi şaşırmıştım. İçimden ben de seni demek geliyordu; ama çok yeniydi aramızdaki şey. Ne onun söylediğinden emin olabilirdim ne de kendi söyleyeceğimden. Mesajına cevap vermedim. Üçüncü ve son olarak onlarca seni seviyorumla dolu bir mesaj daha geldi. Belki de ilk defa okulda, bir dersin ortasında yüzüme böylesine içten ve kocaman bir gülümseme oturuyordu. Gülümsememi engelleyemiyor, engellemek de istemiyordum.
O gün ders çıkışı telefon edip bana bir sürprizi olduğunu, akşam ilk buluştuğumuz yerde buluşmak istediğini söyledi. Ne kadar ısrar etsem de ağzından laf alamadım ve heyecanla akşamı beklemeye koyuldum. 
Dersleri daha az önemser olmuştum. İçinde bulunduğum ruh hali hoşuma gidiyordu ve eski karanlık köşeme çekilip kaybolmaya niyetim yoktu. Dünyayla olan davamı bir kağıt gibi katlayıp kenara, Medet'i öbür kenara koymuştum. Ne zaman seçim yapmam gerekse Medet'i seçiyordum. Hiç arkadaşım olmaması, boğucu yurt hayatım, gittikçe kötüleyen derslerim, hocalarımın beni küçümseyen bakışları, üstüme üstüme yürüyen belirsizlikler... Kısıldığım kapan ve gün be gün artan yorgunluğum umurumda değildi artık. Gel demesi yetiyordu. Koşarak gidiyordum.
Akşam Güvenpark'ta, ilk kez buluştuğumuz noktada beni bekler buldum onu. Yine iki dirhem bir çekirdek, ellerinde çiçekler, gülümsüyordu. 
- Geç kaldım değil mi? Trafiğe takıldık.
- Olsun güzelim seni beklemek de bir zevk.
- Çiçek açmışsın yine.
- Çiçek sana yakışıyor. 
- Teşekkür ederim.
Yürümeye koyulduk. Birkaç adım sonra eli elimi buldu. Sıkıca kavradı. İçim ürperdi. Çizgileri çizgilerime sevildiğimi söylüyordu. Bizse gün içindeki seni seviyorum'lardan hiç konuşmuyorduk.
- Sürprizim var demiştin?
- Var tabii. Hani sen bana şey demiştin?
- Ne demiştim?
- Ben sana bir film anlatmıştım da sen muhabbet sırasında hiç sinemaya gitmediğini söylemiştin?
- Evet?
- İşte şimdi ikimiz sinemaya gidiyoruz.
Gerçekten sürpriz olmuştu benim için. Sinemaya hiç gitmedim dediğimde öyle tepkisiz kalmıştı ki ne söylediğimi duyup anladığından bile emin olamamıştım. 
- Sevinmedin mi?
- Sevinmez olur muyum... Hem şaşırdım hem sevindim.
- Babam ve Oğlum diye bir film var bilmem hiç duydun mu? Arkadaşlar çok methediyor. Ben de dedim ki niye güzelimle gidip seyretmeyelim? İyi demiş miyim?
- Çok iyi demişsin.
Gülüştük. Daha sıkı kavradı elimi, daha neşeli. Doğup büyüdüğüm yerde sinema salonu vardı olmasına; ama hiç gitmemiştim. Sinemaya gitmenin lüks sayılacağı bir hayatım vardı ve o lükse hiç fırsatım olmamıştı. Şimdiyse yanında kendimi mutlu hissettiğim bu adamla el ele sinemaya gidiyordum.
Film güzeldi; ama kendimden bir şeyler bulamadığım için olsa gerek çok da etkilenmemiştim. Çıkışta bir süre hiç konuşmadan yürüdük. Bu sessizlik canımı sıkmaya başladığından söze girmek için Medet'in yüzüne baktığımda şaşkınlığa düştüm. Gözleri kan çanağına dönmüş, burnu kızarmıştı. Salonda ağladığını fark etmemiştim ya da o ağladığını fark ettirmemişti...
- Ağlamışsın?
- Kim? Ben mi? Olur mu canım öyle şey, niye ağlayayım?
Delice bir kahkaha patlattı. Ürktüm.
- Aslında ağladım. Biraz...
İkimiz de durmuştuk. Ben ayakkabılarımın ucunu incelerken Medet yüzüme bakıyordu. 
- Sen de şu erkekler ağlamaz diyenlerden misin yoksa?
- Değilim. İnsanlar ağlar.
- Güzel.
- Ben sadece ağladığını fark etmediğime şaşırdım.
- İçime ağladım güzelim.
- Gözlerin ve burnun öyle demiyor ama.
- Sen onlara bakma, beni yalancı çıkarmaya bayılırlar.
- Öyle olsun bakalım. Peki seni içine ağlatacak kadar etkileyen neydi filmde?
- Sen sevmedin galiba?
- Sevdim; ama senin kadar etkilenmedim.
- Daha çocuksun. O yılları bilmemen çok normal.
- O yıllardan daha fazlası varmış gibi geldi bana.
Açık etmek istemediği bir sırrını çözmüşüm gibi irkildi. Gözlerime neyi ne kadar bildiğimi anlamak istercesine baktı. Bir şey söyleyecek gibi oldu, vazgeçti. Söylemekten caydığı kelimelerin gırtlağından aşağı inişini seyrettim.
Bir süre daha sessiz sedasız yürüdük. 
- Yarın okuldan sonra seninle yeni evini görmeye gidelim, deyiverdi.
- Benim yeni evim mi?
- Evet. Hani şu teyze vardı evinin bir odasını kiraya vermek isteyen. Yarın bizi bekliyor.
- Çok hazırlıksızım ben. Keşke daha önceden söyleseydin.
- Parayı diyorsan odanın 1 aylık kirası hariç kimseye bir şey ödemeyeceksin. O da seni sıkıntıya sokacak olursa onu da ödemeyeceksin.
- Böyle olmaz ki Medet.
- Niye olmasın?
- Olmaz işte.
- Olur güzelim olur. Senin gibi öğrenciler bu kadar sorunla uğraşmamalı. Derslerine, okuluna konsantre olmalı.
İçim mutlulukla dolmuştu. Öylesine mutluluk ki biraz önce açık bir yarasına dokunmuşum gibi canını acıttığım, bana bir şeyler söyleyecekken yüzünde vazgeçişi okuduğum, Babam ve Oğlum'da tam olarak neye ağladığını anlayamadığım adamın sırlarını merak etmeyi bıraktım. Öylesine mutluluk ki öylesine mutlulukların beni hiç bulmadığı ve bulmayacağı gerçeğini unuttum. "Gerçekçi ol, ayakların yere bassın, yürüdüğün yol yol değil." diyen iç sesime onun dilinden okkalı bir küfür savurdum. Çiçeklerimi göğsüme bastırdım ve Medet'in elini sıkıca kavrayarak gittikçe karanlığa bürünen sokakta kararlı adımlarla meçhule doğru yürümeye koyuldum...

30 yorum:

  1. Sürükleyici bir romanın ortasında gibi okuyorum yazdıklarını. Medeti ağlatan ne olabilir diye düşündüm ama tam bi cevap veremiyorum herşey olabilirmiş gibi geliyor.Galiba bunun cevbaını senden beklemek en doğrusu olur:)Muhteşemsin yine.kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey olabilir doğru. O anda Sarmaşık da bilmiyor o sebebi, ilerleyen bölümlerde öğrenecek olabiliriz tabii... Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, sevgiler.

      Sil
  2. "- Sen de şu erkekler ağlamaz diyenlerden misin yoksa?
    - Değilim. İnsanlar ağlar." bu iki cümle çok şey anlatıyor bravo.

    YanıtlaSil
  3. Saliha Butakın15 Nisan 2016 17:14

    Medetle ilgili garip şeyler olduğu kesin. Dur bakalım ne çıkacak.

    YanıtlaSil
  4. Medet'le tanışmış olsaydım sırf "güzelim" diyor diye bir daha yüzüne bakmazdım. Sinir bozucu bir sözcük bence. Külhanbeylerinin diline yaraşır. Ya da ben hep öylelerinden duydum. Bakalım ilerleyen satırlar bize Medet hakkında neler söyleyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarmaşık 18 yaşında toy bir kız. Bu tarz bir ilişkiyi üstelik zor yaşam koşulları altında ilk kez yaşıyor. Güzel olan her sözcüğe ihtiyacı vardır belki ve onun hoşuna gidiyordur bu yüzden :) Tabii tercihler, beğeniler kişiye göre değişen şeyler her zaman. Bakalım ilerisi neler gösterecek.

      Sil
  5. Medet'e kızsam mı üzülsem mi karar veremiyorum. Şimdilik davranışları iyi geliyor ama nedense ilerde sanki bişey çıkacakmış gibi hissediyorum ben de. Umarım yanılırım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi ne desem yalan olur. Bekleyelim görelim.

      Sil
  6. Yine bir solukta okudum.Blog yazarı olmak gibi değil resmen yazarlık sergiliyorsun bence.Ayrıca Medetin ne sakladığını iyice merak etmeye başladım.Okuduklarımdan birşey sakladığına iyice ikna olmaya başladım çünkü.Ben güzelim kelimesinde itici bişey görmüyorum hem senin de dediğin gibi sarmaşık'ın hoşuna gidiyor olabilir bu onun seçimi.Bi de daha sık yazarsan çok sevinirim bu aralar biraz yavaşladın sanki:( Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğendiğine sevindim. Daha sık yazmaya gayret edeceğim, ben de ara vermek istemiyorum aslında. Sevgiler.

      Sil
    2. Ama kısa kesmişsin olmaz kii. Çok bekleyecek miyiz devamını? Ben de huylanmaya başladım bu Medet'ten. du bakalım ne çıkacak altından :)

      Yine şahaneydin :)

      Sevgiler

      Sil
    3. Çok bekletmem :) Medetle ilgili genel kanı bu yönde oluştu, bakalım ne çıkacak dediğiniz gibi. Çok teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  7. Sarmaşık 18 yaşında olmasına rağmen çok olgun ve bir sürü şeyin farkında ama yaşam zorlukları içerisinde gülmek mutlu olmak istiyor. Buna kimi aşk diyor kimi umut kimi de kaçış. Bu yazı dizisinde aşktan daha fazlası var. Bana kalırsa Sarmaşık ne de olsa çocuk Medetse ondan kaç yaş büyük olgun bir insan. Bu ilişkiyi sürdürmesi çok yanlış. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son derece haklısın (Yazı dizisini yazan ben olmama rağmen söylüyorum.) Sarmaşık hata yapma çağında, hata yapmasının en doğal olduğu çağda. Durması gereken biri varsa o da Medet. Bakalım, ilerleyen bölümler ne gösterecek. Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  8. Güzel ve akıcı bir yazı olmuş. Nereye doğru ilerleyeceğini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Turgay Bey, beğendiğinize sevindim.

      Sil
  9. İlk defa biseyi bu kadar soluksuz okudum on numara bes yildiz medet tekin adam degilmis gibi geldi bana bi yamuk cikacak gibi devamini bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana öyleyse :) Devamını ilk fırsatta yazacağım, teşekkür ederim.

      Sil
  10. Canım yine keyifle okudum. Bu arada Adil'den hiç söz etmiyorsun sanırım bu bölümlerde sadece Sarmaşığın anlattıklarını dinliyor.Takipteyim, kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, Adil Düşkıran'da Sarmaşık'ı dinliyor. Baştan sona anlatmasını istemişti çünkü :) Çok teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  11. Biraz kısa olmasına rağmen her zamanki gibi akıcı bir dille yazılmış. Yüreğinize sağlık. Şimdi diğer bölümleri okumak için aşağılara gidiyorum. Dostlukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim Mehmet Bey, teşekkür ederim. Dostlukla.

      Sil
  12. Medette bişeyler var,yaşanmışlıkları var galiba. Hemen diğer bölümü okumalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var bir şeyler doğru :) İleriki bölümlerde daha net anlaşılır diye düşünüyorum.

      Sil
  13. sevgi sarmaşıgı diye bir çiçek adı¿ kendini sevdirmeyi biliyor başka şansın yok zaten düşünceleri kaleminin sihriyle sarıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Sevgi sarmaşığı" çiçeğini şu an sizden öğreniyorum. İnternetten biraz baktım, çok güzel bir çiçekmiş. Sarmaşık ismine ve karakterine farklı bir boyut kazandırıyor bu. Katkınız için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bende sizden öğrendim internette araştırdım gerçekten güzel çiçekler yine zihnimde sarmaşığı canlandırdı düşkıranın bazı bölümlerinde epey kızdığım sonra alıştığım medet ne güzelde söyliyordu çiçeği takdim ederken''senin yanında sönük kaldılar'' yazıdan etkilenerek yazılan bir yorum sevgi sarmaşığı diye bir çiçek - adı:sarmaşık bize tanıştırdığın için asıl teşekkürü hakeden sizsiniz

      Sil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *