22 Şub 2016

ÇİVİ




Ben zamanın sende durmasını istiyorum. Mesela küsmesini akreple yelkovanın birbirine. Dalından savrulan yaprağın düşmemesini yere. En son baktığım yerde bulmayı yüzünü. Sesinin haritasını çizebilmeyi, kahkahanı ezberlemeyi, yokluğunu silmeyi...

Ben zamanın sende durmasını istiyorum.

Bahara geç kalmış çiçeğin derdindeyim, olsun. Issız bir merhabanın kalabalık anlamlarında yitiğim, olsun. Enlem ve boylamlarıyla hatırımda her noktası bu yolların geçtiğin... Olsun.

Daha demin buradaydı sevinçlerin eteğinde, yağmaya paralanan gökyüzü ahım. Hangi geceyi kucaklasam sabahındasın. Hangi sabaha meyil versem siyahsın. Bir adın var elimde avucumda bir herkesliğin bir kimsin... Bir ben kimim, biz kiminiz, kim bizim.

Yani umarsızca cikletini çiğneyen dolgun dudaklı bir kadın da olabilirdim karşında. Bir çocuk da olabilirdim göğsünde mışıl mışıl uyumayı isteyen. Bir yangın... Olabilirdim yüreğinde alevlenen, direnen, sönmek bilmeyen. Çok insanla yüzgöz olmuş; ama hiç sevilmemiş otel odalarına sinen o yalnızlığın sığıntısında. Ben biri olabilirdim sen rüyaların eşiğinden henüz geçmişken. Salkım saçak ışıkların ucuz bağırtısında, başım eğik, gözüm yerde, gönlüm firarda... Yürürdüm dosdoğru sana çıkmayan meçhul yollarda. Bir karanfil çürürdü kaldırımlarda, öyle kendi kendine. Durduk yere için sızlardı, çünkü bilmiyorsun nasıl özlendiğini. Çağırırdım... Çağırırdım... Ve çağırırdım...

Beni çivi gibi çaksınlar olduğun zamanlara. İkimizden biri çok eksik büyük ihtimalle diğerimiz. Susmak istediklerim var, yazmak istediklerim ve çıldırasıya ağlamak... Söylemek istediklerim var yalnız sana, inan bu bir ilk. Beni yara gibi kazısınlar etine, gir şiirime. Umudunu bölüş aç duygularımla, kendini... Kanıma karış, ruhumla seviş. Ama gelir gibi yapma gelmeyeceksen, bu saf kötülük.

İşte sana yazıyorum, harfler uğruna. Sözler kusuyorum aşk sarhoşu sabahçı yüreğimden. Seviyorum demek ki, çünkü ben böyle şeyler yapmam. Hayal kurmam, ümit etmem ve kahırlanmam. Ve bilmem de toz pembe bakışları, kuytu karayım. Demek ki seviyorum canım, demek ki.

Bir şey olsun bir şey olsun. Küssün sırık yelkovan sinsi akrebe. Dönüp durmasınlar kavuşmak için birbirlerine. Çivi gibi çaksınlar beni saatlerin en senli yerlerine. Acımaz ki. Acımaz ki. Acımaz.


21 yorum:

  1. Fidancığım mükemmelsin arkadaşım ya. Tek kelime ile mükemmel.

    YanıtlaSil
  2. ama böyle yazmanın sırası mı ki...:(

    YanıtlaSil
  3. Harika denemeler yazıyorsun... Bu arada senin roman bittiğinde kitap haline getirmeyi düşünsene...

    YanıtlaSil
  4. "İkimizden biri çok eksik büyük ihtimalle diğerimiz" yan yana gelememeyi bundan daha güzel tarif edeni görmedim

    YanıtlaSil
  5. Hiç bir çivi olmak istememiştim. Yazına kadar....
    Kalemine ve yüreğine sağlık.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
  6. bir adın var elimde avucumda bir herkesliğin bir kimsin... Bir ben kimim, biz kiminiz, kim bizim.

    of diyorum. of...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzeldi yureginize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Hangi cümleyi alsam diğerine haksızlık olacak hepsi o kadar derin o kadar yüklü. Çok güzel. özlem bu kadar güzel anlatılabilirdi ancak ''Beni yara gibi kazısınlar etine,gir şiirime'' Yüreğine sağlık hep yaz:)

    YanıtlaSil
  9. yine kelimelerle müzik yapmışsın hele sonlardaki tekrarlar yok mu bayıldım... Yüreğine kalemnine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Mısraları olmayan harika bir şiir okudum az önce.. Dudaklarım okumak için acele ediyor. Beynim dudaklarımdan önce koşup bir sonraki cümleyi yakalamaya çalışıyor. Ben, beynim ve dudaklarım işte böyle koşa koşa okuduk bu şiir tadındaki muhteşem yazıyı..
    Kalemine yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. bu saatte senden yazı okumak intihar girişimi gibi bişey. yazı bitiyor ben tribe giriyorum böyle birisini köpek gibi sevmişim ama platonik takılıyorum halbuki yok öyle durumlar. senin anlayacağın yine belamızı sevdin eksik olma

    YanıtlaSil
  12. @RenkliPastaSepeti Yorumun güzelliğine bakar mısın, yazıyı gölgede bıraktı...

    YanıtlaSil
  13. Akreple yelkovana bayıldım. Nasıl oluyor da tanıdık kelimeleri yan yana getirerek sanat yapabiliyorsun? Şaşkınım kelimelerin birbiri ardına dizilişinin bu kadar ustalıkla yapılışına. Yetenek, başka bir ruh, sanat işte söz sanatı ;)

    YanıtlaSil
  14. O son iki paragrafı bana yazacak bi kız olsun kırk milyon borcum olsun...

    YanıtlaSil
  15. Saf kötülük, yorumuna bayıldım...

    YanıtlaSil
  16. Yok Söz Sanatı.. Bu yazı hiç öyle gölgede kalacak gibi değil. İnsanın ruhuna dokunuyor yazdıkların..

    YanıtlaSil
  17. duygularımı tarif edemiyorum zaten etmiyim de. sen benim yerime tarif etmişsin. kalemine,yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Fidan tebrikler..
    Bir dahakine mutlu yazı bekliyoruz. Masa 14 e 1,5 porsiyon :)

    YanıtlaSil
  19. @SyrakusaBB Amin, inşallah :)

    YanıtlaSil
  20. çok güzel yazmışsınız

    YanıtlaSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *