7 Ara 2014

BİR ŞANS DAHA...


Boğuluyorum. Her gün biraz daha fazla. Şaşkın değilim, onca savaşın onca yıkımın arkasından boş boş bakmaya alışmış olsam da şimdi şu saat yenilmiş olmak, acıtıyor.

Bütün mücadelelerimden yara bere içinde, yorgun argın çıkmışım. Dönüp bakıyorum, hiçbir şey görmüyorum. Geçmiş toz duman, bugün karanlık, yarın yok. Heykeller gibi dimdik ayakta duran halimden eser kalmamış. Heykeller gibi dimdik ayakta ve heykeller gibi kırık dökük eninde sonunda.

Dokun artık bana hayat. Bir şans ver. Uğruna kaybettiğim onca şeyden sonra bir umut belki de. Biraz güç, biraz savaşma hırsı. Bir daha yenileceğim biliyorum ama bir kez daha savaşmanın onuru…Sokul bana hayat. Hiç kimseden daha az direnmedimHiç kimseden daha az istemedim seni.

Aman vermiyor şen kahkahalarda kaybolduğum eski günlerim. Bir sızı saldırıyor hücrelerime hayat şu saniye zor, dünya güzel değil. Kuşlar uçamıyor özgürce gökyüzünde, umutlar kardeşçe dağıtılmamış. Yaşamak çirkin bir iş…

Yalnızlığım, bölünmüş umutlarımdan arda kalan kırıntılarım. Günün herhangi bir saatinde ya da gecenin en kuytusunda kapıma dayananım. Vakitli vakitsiz hüzün getirenim. Yalnızlığım muhabbeti pek saran dostum… Bu gece bir mi olduk?

Bir şarkı tut içinden adı hüzün
Gitmek istersen
Yürüdüğün o yolları hatırla
Yenilmekten de kork ama
Kazandığın zaferleri hatırla
Ve bir şiir söyle yüreğinden adı yalnızlık
Kapat kulaklarını
Gecenin sesinden, örtülü güzelliğinden
Kork elbette ama
Masalları hatırla…

Yalnızlığım
Umudun her türlüsüne açık çaresiz tavrım…
İlk ve son yalvarışım

DOKUN ARTIK BANA HAYAT!

Hiç kimseden daha az savaşmadım…

5 yorum:

  1. Mücadelelerden, her yere dişinle, tırnağınla gelmekten yorulmuşluğunu o kadar iyi anlıyorum ki...
    Bu güzel yazıya limon sıkmış gibi olacak ama böyle düşüncelere kapıldıkça " Kanımın son damlasına kadar savaşacağım " diye gülüyorum kendi kendime. Demir eksikliği var da bende :) Çok da yersiz bir düşünce değil hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumumun bir nebze olsun havani dagitmasina cok sevindim :)
      Bu konuda doktrinde cesitli gorusler mevcut :) Pekmezi zaten duymussundur ama ben icemiyorum. Kirmizi meyvelerin demir yonunden zengin oldugu soyleniyor. Yumurta ve portakal suyu birlikte tuketildiginde demirin baglanmasini kolaylastiriyormus. Kahve ve cay tuketimini de azaltmak gerekiyor. Tabii benim icin cok mumkun olmuyor bu.
      Her seye ragmen baktim yataklara yapismaya basliyorum, kalp carpintim artiyor, dudaklarim da beyaza donduyse "Esra kizim kalk bir olcek Ferrum ic, simdi doktorla falan ugrasma" diyorum. Ferritin degeri normalse doktor ilac falan vermiyor. Hatta utanmasa kuduz gibisin deyip yollayacak :):) O yuzden ben de kanimi heba etmemek icin belirtileri gordugum zaman kendim tedaviye karar veriyorum. Ha az catlak misin sen dersen, biraz eselekli bir tip oldugumu inkar edemem :)

      Sil
    2. Umarim kan degerlerinin duzelmesinde faydali olur canim. Ben cay, kahveyi cok aramam aslinda. Uyku acici bir yontem olarak gormekten sıkıldım ama. Bitki cayi, battaniye, kitap yahut defter- kalem uclusu senin icin cok daha guzel olur oyleyse. Hatta bir de mum.. Sizip kalmayacagimdan korkmasam mum isiginda otururum hep :)
      Cok tesekkur ederim, utandirdin beni. Dusuncelerimiz karsilikli oyleyse :)

      Sil
  2. Az savaşmak değil de savaşlarımız küçük olsa da çok yorucuydu belki de

    YanıtlaSil
  3. Biz de karşılığını alırız bir gün merak etme canım.yorum yapmak için hesap açtım değerimi bil:)

    YanıtlaSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *