1 Ağu 2016

BİR ÇOCUKLA BİR ÇİÇEK

Sekiz kere kırk saydım bir gece. Kırk kırıldı, sekiz silindi. Bir gece bir bölü sekiz kere aşktan sana el salladım. Kıt kırıldım, çıt kırıldım, hem çok kırıldım. 
Bir masal kaçkını, bir kaçığın masalında peşi sıra koşturan dev kafesten kaçıyordu. Ağustos böceğinin haklı olduğu umutlu bir hikayeydi. Karıncanın tafrasından geçilmiyordu, mecburdum geri döndüm. Yerden göğe kadar çocuk bir yağmur dökülürken, ismini unutmuş sevimli bir gölgeye evini tarif ettim. Sonra da ben kayboldum.
Bir gece bir anka kuşunu, bir deste iskambil kağıdının içinden dünyaya geçmeye çalışırken gördüm. Bir gece bir içki şişesinde kulaç atan bir börülce, bir başka gece dişlerini çiğneyen tüylü şapkalı bir arslan, bir daha başka gece kör bir yarasa kör bir kuyuya çığlık atan.
Dokuz kere dokuz doğurdum bir gece. Dokuz gitti boğuldu, on her yerden kovuldu. Kırk kırıldı sekiz söküldü. Bir gece pinti bir çocuğun parasının dörtte üçünün altıda ikisiyle ip atladım. Yedide evde olmam gerekiyordu ormanda uyuyakaldım. Göğsüme yıldız döküldü. Fırtınanın on ikisinde acıktım anne diye bağırdım, derken uyanmalıydım; ama uyanamadım.
Bir gece bütün birleri birleştirip birden bire başlayan bir kıyametin son demlerine inme indim. Gitmek istiyorum beni bırakın dedim beni bıraktılar. Beni neden bıraktınız Allah'ın cezaları beni bırakmayın dedim bir daha bıraktılar. Sinirli bir ağacın dallarına tüneyip geceyi bekledim bir gece. Bir gece sabahın hiç başlamayışına tanıklık ettim, bir gece güneş doğmadı. Bir gece ben kendimi çok derinden incittim. 
Bir gece sıcak yatağımdan çıldırmış bir şelaleye düştüm. Etimi yokladım üşümüştüm. Aklım gidip geliyordu, huzursuz ve uyumsuzdum. Düşümde düşüyordum hem üşüyordum, kaderime karşı ayaklandım, kellemi uçurdular. Gözlerim kahramanca direniyordu, saçlarım hemen teslim. Bir kaçığın masalında bir kaçağın ardı sıra sürülüyordum. Sürüsünden kovulmuş bir martı kederi taşıyordum. Başı yerde yuvarlanan ayakta bir horoz gibi dövüşüyordum. Adına yaşamak denilen bir ölüm biçiminin kıskaçlarında, nefesim yettiğince savaşıyordum.
Bir gece bir kalemtraş sesimi çaldı benden. Kardelen olup bekledim hizaya gelmesini. Aya takıldım, düştüm. Kendi kanımda ve gözyaşımda boğuluyordum ki alıp bir hücreye kapattılar.
Bir gece bir bölü sekiz kere aşktan sana el salladım. Kalbimin karesinin üç bin katı kadar yanındaydım. Üzülsen duyuyordum, yorulsan yoruluyordum, sevsen umutlanıyordum. Unuttun unuttum. Çekildin çakıldım. Bıraktın, alıştım.
Bir gece kırık bir kalbi, beceriksiz bir çocuğun resmettiği patates baskılarına benzettim diye örselendim. Bir gece bir masal dinledim. Sonunda kötü kalpli kraliçe iflah olmadı. Dev ejderhanın kocaman kanatları koparılmadı. Siz mutlak bir mutlu son istiyordunuz diye hemen öyle olmadı. Hayır öyle olmadı.
Sonra işte bir gece vazgeçtim. Köklerime su gitmiyordu. Yapraklarım susmuştu. Dallarım kırılmıştı, gövdem inciniyordu. Kendimi kırk kapılı kırk kilitli bir masala hapsettim. Bir gece oyunbozandım. Bir gece mağlup olan. Bir gece hepsi birden.
Sana bir bölü sekiz kere aşktan yana el salladım. Kırk bozuldu, sekiz gücendi. Dokuz uyuyor gibi yaptı. Ondan yine kovdular. Susmuştum susamıştım. Bitmiştim acıkmıştım. Bir gece hepsi birden. Bir gece yalnız senden. Bir gece bir hece ben... Bir hece bir hece BEN...

- İşte bak
Hiçbir masala yetişememiş aciz trenler geçiyor evlerden
İşte bak sustukça güzelleşiyoruz
Ve bir çocukla bir çiçek oluyoruz yeniden...










28 yorum:

  1. İçinde kayboldum yazının. Çok çok etkileyici özellikle de sonu.. yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazarken kaybolmuştum, sonra da bulunmak istememiştim; ama ne çare :) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Masal tadında şiir ahenginde çok güzel bi yazı olmuş.Gündemden kafamızı kaldıramadığımız bugünlerde ilaç gibi geldi sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarda görmek istediğimiz cümleler bunlar :) Masallara kaçmak sahiden iyi geliyor. Bu bir masal olmasa da sizden "masal tadında" olduğunu duymak çok güzel. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. İşte bak
    Hiçbir masala yetişememiş aciz trenler geçiyor evlerden
    İşte bak sustukça güzelleşiyoruz
    Ve bir çocukla bir çiçek oluyoruz yeniden...

    sayende ayrılığımı anlatacak yepisyeni cümlelerim oldu. çok güzel vede çok can acıtan cinsinden....

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum masallara:-)

    YanıtlaSil
  5. İnsanın ufku açılıyor senin yazılarınla,bu ne kelime dağarcığı böyle.Her cümlede başka bir masal mı desem mısrada mı bilemedim. Çok etkileyici olmuş kalemine maşallah diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sana teşekkür ediyorum :) Hem okuduğun hem yorumladığın için. Sevgiler.

      Sil
  6. Gerçekten çok sıra dışı kalemin var canım.Zevkle okudum.Sevgiler ve daha ötesi takdirlerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece Hanım :) Ben de sevgilerimi iletiyorum.

      Sil
  7. Bir çocukla bir çiçek olmak mümkün mü yeniden sence? Geç kalmış olamaz mıyız kalemlerin efendisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin hikayeni bilmiyorum ki ben. Benimkini biliyorum sadece. Geç kalıp kalmadığını / kalmadığınızı ancak sen bilebilirsin.

      Sil
  8. Sözcüklerle resim çizme sanatı... Çizdiğin dünyaya bayıldım kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tanımladın öyle :) Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  9. Bir gece kavga kırandım.
    Bir gece kırık bir kalbi, beceriksiz bir çocuğun resmettiği patates baskılarına benzettim diye örselendim.
    (Sen varya sen! 21.yy 'ın Sabahattin Ali'si sin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gururum okşandı; ama Sabahattin Ali kim ben kim :) Biraz yaklaşabilsem o da olur :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Sırada sayıların ahengi varmış. Harika bir yazı olmuş, masal tadında. Bir okul öncesi öğretmeni adayı olarak zevkle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En renkli sen okumuşsundur o zaman :) Çocukların dünyasına en yakın olanımız sensin madem :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. Tavsiye edelimde herkes okusun bu yazıyı... Güzel şeylerin değerini bilmek lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur :) Çok teşekkür ederim sevgili Abdullah.

      Sil
  12. çocuklar susmaz konuştukcada güzeldir onlar o yüzden yazınca çocuklaşmayanlar susunca çiçek olmazlar masal değilse tabi okuduğunuz...

    YanıtlaSil
  13. Canim benim ne büyük bir kalbin var neler sigdiriyorsun içine. Nefis ötesi bir yazi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Orhan Pamuk'un Yeni Hayat kitabını bitirmek üzereydim ki bana birşeyler çağrıştırdı ve bu yazıyı hatırladım.. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumadım; ama hatırlanmak güzel şey :)

      Sil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *