22 Eyl 2015

HEYKEL

( 2005 yılının 11. ayında, tanımadığı bir şehre alışmaya çalışan bir kızın akşam saatlerinde adres sormak için yaklaştığı kişinin bir heykel olduğunu anlayıp yüzüne uzun uzun bakması sonrası kaleme aldığı şiiridir )



Caddenin ortasında taştan silüetinle
Yıllardır eğilmeyen başım gibi durursun
Bu yağmur bu feci kar ürpertse de ruhunu
Sezdirmeden döktüğün gözyaşında kurursun

Kara kışın koynunda titrer yoksul bacalar
Dört duvarın ardında ne bitimsiz acılar
Kuşatınca kalbini bu kasvetli geceler
Heykelliği unutur mor dağlara yürürsün

Kuşlar omzuna konar heybetine aldanıp
Karlar üstünde erir kor bakışına kanıp
Sen ki koca gövdenle bir rüyada yıkanıp
Bu taşlaşmış kalpleri lanet gibi bürürsün

41 yorum:

  1. Etkileyici olmuş, tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel:)))şiirin çıkış noktası da çok esprili:)))yüreğine sağlık canım bana çok eskiden okuduğum bir masalı anımsattı, bir prens heykeli vardı bir de serçe ama çok acıklıydı çok....:(
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona espri demeyelim de salaklık sınırında saflık diyelim :) Evet ben de epey bir gülmüştüm heykelin heykel olduğunu idrak ettikten sonra :) Masalı merak ettirdin anlatmadan bitirmişsin oldu mu şimdi ?

      Sil
    2. Tekrar düşündüm de "çok acıklı çok" vurgusu var. Çok acıklı bir masal beni çok üzer yüksek ihtimalle :( Boş ver anlatma...

      Sil

    3. Tamam o halde anlatmıyorum ama acıklı olduğu kadar güzeldi....aslında ben de film roman hep sonu mutlu bitsin isterim...:) haklısın yani...

      Sil
    4. a bak senden sonra ben de merak ettim, Oscar Wilde'ınmış öykü...adı mutlu prens sonunda prens mutlu olmuştu galiba:)

      Sil
    5. Bu aralar mutlu sonlara son derece ihtiyacımız var :) Senin çizgi-hikayen gibi, keyifli şeylere :)

      Sil
  3. Hece ölçüsüyle yazılmış çok başarılı bir şiir ve hikayesi de ilginç gerçekten :) Tebrikler!

    YanıtlaSil
  4. 10 yıl önceki yazdığın şiir bile süper.Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi ? Çok teşekkürler, bana biraz daha arada gibi gelmiştir hep eski şiirlerim. Ama; tabii hepsi çok değerli, hepsi benim çocuğum gibi :)

      Sil
  5. Hüzünlendim...ah ah.. cok güzel,kalemine saglik <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onurlandırdın beni :) Çok teşekkür ederim, çok incesin.

      Sil
  6. Hahahaha yaa olur arada öyle şeyler. Ben hala bazı cansız mankenleri canlı sanıyorum bir an.

    YanıtlaSil
  7. Harika!
    Çiçeği burunda Türk Dili Edebiyatı öğrencisine yakışır hüzünlü bir şiir oluşuvermiş :).
    14'lü hece ölçüsü var üstelik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tam da söylediğiniz gibi çiçeği burnunda bir öğrenciydim :) Hangi şairi okusam etkisinde kalıyordum net bir çizgim yoktu :) Fena sayılmaz bence de :) Çok teşekkür ediyorum, sizi gördüğüme çok sevindim.

      Sil
  8. Güzel Bir şiir olmuş başarılı :D tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim, teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Yüreğine sağlık.Şiirlerin şarap misali yıllandıkça anlam kazanıyor 😊 Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo kendimi bir şey sanacağım şimdi :) Duyduğum en güzel beğeni sözlerinden. Çok teşekkür ederim. Elbette o kadar değil; ama yine de bu hoş iltifata nail olduğuma çok sevindim, teşekkür ediyorum :)

      Sil
  10. bu kadar alçakgönüllü olma şiir çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koca bir 10 sene önce yazdığım şiirin beğenilmesi beni sevindiriyor tabii ki :) Teşekkür ederim.

      Sil
  11. Karanfildeki heykel mi acaba bu? Ne alaka diyeceksin simdi. Ne bileyim aklima o geldi :) Alistigimiz Fidan Guler kaleminden farkli ama parantez icindeki o tek cumle siire nasil bir derinlik, nasil bir huzun yukluyor bir bilsen... Yuregine saglik Fidanim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karanfil derken Yüksel Caddesi'ni kastediyorsun değil mi? Ayakta duran, düşünceli memur abinin heykeli evet. Kesinlikle farklı genelde yazdığım şiirlerimden, doğru. Biliyor musun o parantez içindeki cümleden dağılan hüznü anlayacağından, yakalayacağından hiç şüphem yoktu :) Evet, işin aslı komik bir durum değildi. Acı acı gülmüştüm. Hüzünlüydü, yabancılaşmanın zirvesiydi... Çok teşekkür ederim Esracım, sağ ol.

      Sil
    2. Ah, evet Yüksel Caddesi.. Akşam dersaneden dönerken "Yolun ortasında ne yapıyorsun be adam!" diye içten içe sinirlenmemden biliyorum :):) Yeni şehrin, seni senden iyi tanıyan bir adam yanındayken istese de sana karşı bu kadar acımasız olamayacak ama öyle düşün ;) Hayırlı bayramlar canım

      Sil
    3. Hiç işte ya, 24 saat yolun ortasında öylece dikiliyor :)) Teşekkür ederim, ben de hayırlı bayramlar diliyorum.

      Sil
  12. Beni şiirde en çok kara kışın koynunda titreyen yoksul bacaklar vurdu....:( Ama tabi bu şiirin çıkış noktasına bakarsak azcık tebessüm de edebiliriz..:) Biz böyle tebessümle bakalım hayata... Gerisi şiirde kalsın..:)
    Bayramınızı da kutluyorum bu arada.. Güzel bir bayram geçirin... Bu bayram herkese hayırlı gelir umarım.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zarifsin :) Biz de senin ve güzel ailenin bayramını kutluyoruz can-ı gönülden. İnşallah bayram beklenenden daha güzel şeylere gebedir dediğin gibi :) Şiiri beğenmene çok sevindim. Sevgiler.

      Sil
  13. Aaa ne kadar güzel bir şiir olmuş. Heykeli canlı sanan kız deyince güldüm kendi kendime :) sonra sen olduğunu anladım. Daha çok güldüm :))) İyi ki de bu komik yanılgı olmuş da bu güzel şiir çıkmış ortaya. Gönlüne kalemine sağlık.

    Bayramın kutlu olsun

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şiir yazmaya bahane mi arıyormuşum ne :)) Çok teşekkür ederim, sizi burada görmek çok güzel. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil
  14. Yetenek her yaşta yetenektir.Gerçekten çok güzel ve çok özel ne kadar ince anlam yüklemişsin kalemine sağlık.Bizler böyle bir durumda sadece betondan yapılmış bir heykel olarak görüp düştüğümüz durumdan utanırız oysa Sen ne kadar güzel anlam yüklemişsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle diyelim, o çılgın kalabalığın ortasında adres sormak için dahi bir insanı tutturamayıp bir heykeli bulmama hem gülmüş hem üzülmüştüm :) Yüklediğim anlam bu. Çok teşekkür ederim, varlığın her anlamda müthiş bir güç...

      Sil
  15. Sen beni deren diye hatırlıyorsundur da bundan sonra gerçek adımı kullanmak istedim çok özlemişim yazılarını bu arada iyi bayramlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerelerdesin ? Bloğunu da kaldırmışsın. Umarım silmemiş, sadece başka bir adrese taşımışsındır. Sürekli aklımdaydın ne yaptı bu kız, nasıl iyi mi acaba diye. Ama, çok gençsin ve eminim ki bloglarla uğraşmak yerine yapacak daha önemli şeylerin vardı. Seni gördüğüme çok sevindim. İyi bayramlar ve lütfen bloğunu nereye taşıdığını yaz :))

      Sil
  16. Heykelden insanları insan olup da heykel olanlara tercih ederim.. Ben de mutlu prens hikayesini hatırladım okurken, tarifin anımsattı. Çocuktum okuduğumda ve cidden hüzünlü bir hikayeydi. Girişteki cümleler bile ayrı bir hava katıyor, kalemine sağlıkk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Heykelden insanlar" çok güzel bir tabir, çok etkileyici. O heykel kesinlikle heykelden bir insandı evet... Ayrıca Mutlu Prens hikayesini iyice merak etmeye başladım. Üzücü diye öğrenmek istememiştim; ama araştırmaya başlarım birazdan :) Çok teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  17. Herşeye rağmen nasıl da dimdik duruyorlar değil mi? Çoğu insanın cesaret edemediği gibi.Tebrikler,yine hoş bir yazı.

    YanıtlaSil
  18. Nasılsa dimdik duruyorlar değil mi ama. Çoğu insanın cesaret edemediği gibi. Tebrikler güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Her şeye rağmen dimdik duruyor oluşlarına imrenmek düşüyor bize de :) Çok teşekkür ederim.

      Sil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *